fbpx

Overdag scherp zien zonder bril of contactlenzen?
Dat kan met Nachtlenzen!

Het woord zegt het eigenlijk al; Nachtlenzen draag je ’s nachts. Ze corrigeren je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag scherp ziet en geen lenzen hoeft te dragen. Het is dus een ideale manier van lenzen dragen en een perfecte oplossing voor mensen die overdag hinder ervaren van een bril of contactlenzen. Werk je in een stoffige omgeving, in droge lucht of heb je last van droge ogen met je contactlenzen? Dan kunnen Nachtlenzen ook zeker wat voor jou zijn! 

Maar hoe werken Nachtlenzen dan eigenlijk? Door de specifieke vorm van Nachtlenzen ontstaat er een drukverschil in je traanfilm (het ‘vocht’ in je ogen) waardoor je hoornvlies (het doorzichtige deel van de buitenkant van je oog) tijdelijk van vorm verandert. Deze verandering van vorm houdt de hele dag aan, waardoor je overdag scherp ziet. Je kunt dit eigenlijk een beetje vergelijken  met het dragen van sokken; die draag je de gehele dag, al je hele leven en geven je heerlijk warme voeten. Als je je sokken ’s avonds uit doet dan zie je meestal een afdruk van het elastiek om je enkels, maar die afdruk is na een paar uur ook weer verdwenen. Hetzelfde gebeurt ook bij Nachtlenzen,  al gaat het oog iets trager terug naar z’n oorspronkelijke vorm dan je enkels, waardoor de ‘afdruk’ langer aanwezig is en je de hele dag scherp kunt zien.

In de animatie hieronder zie je hoe Nachtlenzen op het oog werken.

(de blog gaat verder onder deze animatie)

Om het beste resultaat te bereiken moeten Nachtlenzen, net als eigenlijk alle contactlenzen, heel nauwkeurig worden aangemeten aan jouw ogen. Sander van Sterk in Zicht heeft Nachtlenzen mede ontwikkeld en wordt in Nederland als de autoriteit op dit gebied gezien. Wereldwijd traint hij oogartsen, optometristen en contactlensspecialisten om Nachtlenzen op een goede manier aan te meten. Bij Sterk in Zicht worden Nachtlenzen dus niet door de eerste de beste aangemeten! 

Wil je weten of Nachtlenzen iets voor je zijn of wil je ze laten aanmeten? Dan ben je bij Sterk in Zicht op de juiste plek.

Comments are closed.