fbpx

Voeg je koptekst hier toe

Een CBR keuring, snel en effectief

Bij Sterk in Zicht begrijpen we dat een keuring voor het rijbewijs altijd de nodige tijdsdruk met zich mee brengt. Je wilt niet dat het rijbewijs verloopt en het CBR komt relatief laat met het verzoek van een keuring van je ogen. 

Gelukkig kun je bij Sterk in Zicht snel terecht. Wij hebben alles in huis om het onderzoek uit te voeren. Op deze manier kun je weer snel met andere zaken bezig zijn. 

 

Een perfecte samenwerking

Om te zorgen dat alle informatie zo snel mogelijk bij het CBR terecht komt en te voorkomen dat je maanden moet wachten op een afspraak bij de oogarts werken wij samen met Oogkeuring.nl.

Door deze samenwerking zijn wij digitaal verbonden met de oogarts. Hierdoor kan Sander alle onderzoeken uitvoeren en worden deze op afstand beoordeeld door de oogarts. Dit alles in een beveiligde omgeving.

Je wordt dus niet fysiek gezien door een oogarts, maar door een optometrist en dat is in de meeste gevallen voldoende. Tenzij er noodzaak is voor verder onderzoek, dan zal de oogarts altijd contact met je opnemen.

Hoe werkt het?

Met een rijbewijskeuring wilt het CBR vooral weten of het gezichtsvermogen voldoende is en of er oorzaken zijn die dit kunnen beïnvloeden. 

Het onderzoek bestaat dan ook uit het vaststellen van het gezichtsvermogen, de algemene gezondheid van het oog en de kwaliteit van het netvlies. Wij maken dan ook de nodige foto’s en een OCT scan van het netvlies zodat de oogarts dit op afstand kan beoordelen. 

De beoordeling door de oogarts gaat erg snel. Na ongeveer 48 uur (vaak sneller) heeft de oogarts alles beoordeeld en een verslag gemaakt voor het CBR. 

 

Neem altijd de brief mee van het CBR. Hierop staat een code die we nodig hebben. Anders kunnen we geen onderzoek starten

Belangrijk vooraf te weten

Er is een grote kans dat we je ogen moeten druppelen voor goede foto’s en scans. Autorijden is na de keuring dan ook tijdelijk (+/4 uur ) niet mogelijk en toegestaan.

Tijdens een rijbewijskeuring voeren we geen oogmeting uit, maar kijken vooral wat je kunt zien met de huidige bril of dat er allicht een correctie nodig is.

Het tarief voor een CBR keuring is € 114,- en wordt voldaan direct na het onderzoek. Deze kosten zijn inclusief de beoordeling door de oogarts en rapport voor het CBR. Meer informatie over de opbouw van kosten kun je hier vinden.

Comments are closed.